Image Alt

Turkije

Turkije, officieel de Republiek Turkije, is een land in het Midden-Oosten en het ligt deels in Europa en deels in Azië. Deze delen worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus. In Turkije wonen ongeveer 74 miljoen mensen. De hoofdstad van Turkije is Ankara, dit is tevens ook de regeringszetel. Ankara heeft 4,1 miljoen inwoners en is hiermee niet de grootste stad van Turkije. Dit is Istanbul, deze stad heeft 12,5 miljoen inwoners. Voor een vakantie is Turkije erg populair.

Klimaat in Turkije

Het klimaat in Turkije is onder te verdelen over 3 regio’s. Het klimaat aan de kust is een zeeklimaat. Dat betekent dat de kust warme zomers kent en milde winters. In de zomer wordt het hier zo’n 28 graden. Een heerlijke temperatuur voor een vakantie in Turkije! Het oosten van Turkije kent een landklimaat. Dat wil zeggen dat het hier flink meer kan regen dan aan de kust.

Meer dan een all-inclusive resort

Turkije behoort tot de top tien meest bezochte landen ter wereld. In Nederland staat Turkije in de top drie van favoriete vliegbestemmingen. Bij een vakantie in Turkije wordt vaak gedacht aan een all-inclusive resort, maar Turkije heeft veel meer te bieden dan dat. Voor bijna alle soorten vakanties die er zijn heeft Turkije wel een optie.

Op vakantie in Turkije

Voor een stedentrip is het oude Istanbul zeker aan te raden en voor een cultuurvakantie bieden de vele historische gebouwen door het land veel mogelijkheden. Ook is het in de wintermaanden mogelijk om een wintervakantie te houden in Turkije en ook natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Turkije. Een vakantie in Turkije is dus meer dan alleen een all-inclusive resort.

You don't have permission to register