Image Alt

Kreta

Het grootste van de Griekse eilanden is een populaire vakantiebestemming, een verblijf op Kreta betekent immers zon, zee en strand in combinatie met cultuur en een rijke historie. Het, in de Egeïsche Zee gelegen eiland wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht die verblijven in hotels, pensions en appartementen maar ook op campings en in vakantiehuisjes.

Op Kreta zijn een aantal steden te vinden waarvan de meest bekende Heraklion is, dit is de stad waar de meeste vluchten voor toeristen landen. Het is de grootste stad van het eiland en na Athene de vierde stad van Griekenland. Verder zijn Rethimnon, Chania, Agios Nikolaos en ook Ierapetra steden om te bezoeken. Het uitgaansleven concentreert zich in de grotere plaatsen aan de noordkust, zoals IrakIion en Chania.

Lekker eten kan overal. Wat uitgaan betreft hebben (Limenas) Chersonissos, Stalida en Malia een naam op te houden, ze hebben net als Irakiion grote discotheken, gezellige eethuizen en cafés. Hier komen veel mensen om eens flink te feesten. De meeste restaurants gaan niet voor 18 of 19 uur open, echt druk wordt het meestal pas na 22 uur ‘s avonds. Het is in heel Griekenland, dus ook op Kreta, niet ongebruikelijk om pas na middernacht een restaurant op te zoeken. Het beste en goedkoopste eten vind je vaak buiten de vakantieoorden, waar de kwaliteit belangrijker is dan het prachtige uitzicht over de boulevard. Traditioneel eten doe je in een taverna, die vaak wat eenvoudiger en goedkoper is dan een restaurant.

Hotels zijn er in veschillende klassen, van prijzig en zeer luxueus tot goedkoop en eenvoudig. De hotels voldoen allemaal aan kwalificaties die ook voor de hotels in andere landen gelden. 5 Sterren is dan ook echt 5 sterren op Kreta. De meeste hotels vindt u aan de noordkust,en dan vooral tussen Iraklion en Agios Nikolaos, aan de zuidkust heeft lerapetra enkele grotere hotels.

Waarom kiezen voor Kreta?

  • Bezoek de noordoostkust van Kreta met gezellige badplaatsen als Malia en Agios Nikolaos.
  • Al jarenlang trekken troeristen naar het eiland om te feesten tot in de vroege morgen.
  • Bruisende badplaatsen en witte stranden met palmbomen kenmerken dit eiland in de Middellandse Zee.

Strandvakanties op Kreta

Strandliefhebbers zijn te vinden op de lange kustlijn aan de noordzijde van het eiland waar het ideaal is om te zonnen en te zwemmen. Aan de zuidkant van Kreta vindt u ook strandjes maar die zijn vooral te vinden in afgelegen baaien, ze bieden daardoor wel wat meer privacy. Het heldere water is ideaal om in te duiken. Vanuit de meeste badplaatsen worden tochten georganiseerd en kunt u apparatuur huren, het is een geweldige ervaring om de onderwaterwereld op Kreta te ontdekken. Kinderen vinden het geweldig aan de stranden waar surfplanken, zeilbootjes en dergelijke worden verhuurd. Op steeds meer plaatsen op Kreta worden echter ook zwemparadijzen geopend die allerlei vormen van watervermaak bieden.

You don't have permission to register